dijous, 15 de novembre del 2007

Tot et serà pres


Tot et serà pres, el primer llibre de Pau Joan Hernàndez, és, a la seva manera, la crònica d'una mort anunciada, i tracta amb gran delicadesa un cas extrem i crític: el d'un adolescent que s'enfronta amb una malaltia incurable. Al llarg d'aquesta novel·la, l'autor ens planteja, des del punt de vista d'un jove, temes universals: l'eutanàsia, el dret a morir dignament, el desig de viure, la força de l'amistat, l'amor entre un noi i una noia i l'acceptació de la mort.

4 comentaris:

!:.:Patri:.:! ha dit...

HOLA JAUMEEEEEE

no es poden enviar comentaris anònims així que dire que sóc la Patri de tercer C

aquest llibre m'ha agradat força, l'únic inconvenient és que no diuen el nom del protagonista en cap moment.

Margarida ha dit...

Hola!
Sóc la Margarida de 3r C,
aquest es el segon llibre que em llegeixo i la veritat es que està bé ,però es una mica extrany,
en cap moment diu el nom del noi ,
i es una mica trist,però el més bonic es quan coneix a la noia al bosc i s'enamoren.

..Mónii.. ha dit...

Hola Jaume.
Sóc la Mònica de 3C i ara deixaré el comentari de la fitxa de lectura.
PLANTEJAMENT: Un noi està ingresat en un hospital, en la habitació 133 sense saber quina malaltia té ni res. Un amic seu, en Xavier Albà intenta explicar-li tot, però els metges encara ho tenien que parlar. Mentrestant una noia bruna s'escapa i l'únic que intenta és que no la trobin.
NUS: Finalment el doctor Casablanca decideix que el noi de la 133 té dret a saber qué té. Té una deficiència en la producció i acció de l'hormona que permet el pas dels glòbuls vermells a la sang. Vol morir d'una manera tranquil·la i per això primer decideix la eutanàsia. Més tard s'escapa. La noia acaba vivint en la muntanya en una petita masia, en la qual dins d'ella hi ha un petit tunel que dona a una caverna natural dins de la muntanya. Posteriorment es trobarà amb la noia bruna i s'enamorarán.
DESENLLAÇ: Tothom va en busca del noi. Ell, es declara a la noia. Li diu que l'estima i acte seguit, ell mor per un dels seus atacs.

OPINIÓ PERSONAL: És un llibre força trist, perquè el noi ja sap que li espera i encara així vol morir feliç i com ell vol.

PUNTUACIÓ: 8.5!!

Annaaa! ha dit...

Aquests llibre m'ha agradat, tracta d'un noi que esta a l'hospital però no sap que li passa. Els metges si que ho saben, però no saben com pot reaccionar quan li digin que té molt poques possibilitats de viure.
El seu amic, en Xavier Albà, parla amb els metges, i li decideixen dir quina enfermetat té. La seva enfermetat es una enfermetat molt rara, casi no se sap res de ella, un doctor de l'hospital esta investigant aquesta malaltia i intenta trobar un antídot, tot i que trigara temps, i poc a poc el pacient estarà més afectat al cervell, fins i tot pot acabar morint. Ell segueix, el seu amic li diu que el antídot trigara molt ha arribar, i potser no arriba a temps...
ell al escoltar això diu que vol marxar de l'hospital, que si acabara morint igualment, vol viure els seus últims dies de vida fora de l'hospital. El Xavier li diu que si el desconnecten de la màquina morira quan tingui el pròxim atac.
Ell esta decidit a marxar. Tot i que en Xavier no esta del tot convençut, l'ajuda a escapar, i en Xavier li prepara la maleta i tot, perquè vol marxar al camp.
El noi surt de l'hospital, disfressat d'en Xavier, i se'n va a la muntanya.
Quan arriba a la muntanya, troba a una noia, la noia bruna, que viu a la muntanya perquè volia canviar de vida.
Decideixen viure junts a una masia, els dos s'expliquen les seves histories, i el motiu de perquè estaven allà, allunyats del món. Al noi li dona el primer atac, però no mor, només es queda inconscient un dia sencer. Un dia, baixen al poble a comprar al mercat, el noi li envia un mapa amb la direcció de la masia a en Xavier perquè sàpiga on estan.
El noi i la noia bruna es van enamorar, i es van fer noviis.
Al dia següent en Xavier va anar a la muntanya, per veure'ls, però quan va arribar al noi li havia donat un atac, i va morir.

OPINIÓ:
Aquests llibre m'ha agradat tot i que el final podia haver acabat diferent, pensava que no es moriria, però igualment esta molt bé. Aquests llibre expressa el desitj de viure de la gent, i crec que es molt interessant perquè mai diuen el nom dels protagonistes, simplement són el noi, i la noia bruna.